Lifestyle

Lifestyle coaching

Mijn aanbod

Jouw interne reis is jouw externe handelen. Zo binnen zo buiten. Jouw Lifestyle! We gaan jouw diepere motivatie ontdekken En heel belangrijk hoe jij daarnaar wilt gaan handelen. Jij gaat denken, voelen en doen wat je echt wilt. Echt! Een prachtige reis waarvoor je wel moed nodig hebt. Lifestyle coaching heeft namelijk impact op alle levensgebieden: werk, sport, voeding, relaties, hobbies, dag-nacht ritme enzovoort. Je moed gaan staan voor jouw zaak, jouw eigen wijze!

  • Jij leert leven in meer harmonie met jezelf en anderen waardoor je meer plezier en impact ervaart.
  • Jij leert beter omgaan met ongemak, stress, gezondheidsklachten.
  • En als je leven echt op zijn kop staat, “Never let a good crisis go to waste (Winston Churchill, 1945)”. We gaan jouw versie 2.0 vinden!
  • Je gaat meer vrijheid ervaren. Dit komt omdat je meer ruimte voelt tussen externe prikkels en jouw persoonlijke reactie hierop.
  • Daardoor ontwikkel jij jouw eigen unieke levensstijl.
  • Mijn begeleiding is open en respectvol met aandacht voor denken, voelen en doen. Ik kan daarbij gebruik maken van mijn persoonlijke ervaring, diverse trainingen en netwerk.

Persoonlijke keuzes

Door reflectie krijg jij meer inzicht in jouw persoonlijke keuzes in alle facetten van jouw leven (lifestyle): werk, hobby’s, bewegen, voeding, relaties, inspanning en ontspanning.
-Hoe gaat het nu met je?
-Ben je “druk” bezig aan verwachtingen te voldoen?
-Welke gevoelens ervaar je in je lichaam?
-Waar ben je naar op zoek?
-Hoe ga je om met weerstand of tegenslag?
-Hoe denk jij over situaties? 
-Ervaar je de mensen en natuur om je heen?
-Wat doe (durf, wil) jij wel en niet?
Ik ben echt benieuwd hoe jij deze vragen beantwoord!
En vervolgens voel maar eens hoe het zou zijn als jij in je volle potentie bent, vrij en verbonden, krachtig en kwetsbaar. Wat doet dit met je? 
Wil je jezelf persoonlijk ontwikkelen? Of ben je (net als ik) gedreven en sportief en kun je door gezondheidsklachten minder doen dan je gewend was? Worstel je hiermee en ben je op zoek naar een nieuwe balans?
Neem dan contact met mij op of
lees mijn persoonlijke verhaal

Ervaringen

bekijk de ervaring van de president van mercurius 2018.
“Frans-Peter stelde de juiste vragen om mij te laten inzien waar ik kon ontwikkelen”
bekijk de ervaring van de president van apollo 2018/2019.
“Ik vond het fijn dat de gesprekken gingen over wat wil ik en hoe zie ik dit voor me”
Lees hier de ervaring van de voorzitter van mercurius 2019
“Dit zette mij tijdens de meetings dan weer op scherp en bracht nieuwe ideeën of manieren om tegen het onderwerp aan te kijken met zich mee”

Achtergrond

Veel van ons gedrag is aangeleerd en geprogrammeerd (geconditioneerd), bijvoorbeeld door onze opvoeding, opleiding en cultuur. Van deze conditioneringen zijn we ons vaak beperkt bewust. Dat is voor een deel effectief, zoals bij routinehandelingen. De valkuil is echter dat je teveel op de automatische piloot bent gaan leven en dat dit persoonlijk ongemak geeft. Een goede balans wordt steeds belangrijker in onze maatschappij waarin we 24/7 van prikkels worden voorzien.
Kun jij de focus bij jezelf houden, even niet reageren op kritiek of snel afgeleid bij het volgende social media bericht bijvoorbeeld? Oftewel: hoe ga je om met externe prikkels ten opzichte van jouw interne drijfveren?
Door juist wel bewuster te worden van je eigen (jouw!) conditioneringen ontstaat zelfinzicht die jij kunt gebruiken om bewuster keuzes te maken en daar concreet naar te handelen. Daardoor leer jij te leven in meer harmonie en plezier met jezelf en met meer impact op de ander.
“Wil je (over)leven volgens wetten of (door)leven naar jouw waarden?”
“Wil je ver-zelven of ver-anderen?”

Werkwijze

Mijn aanpak is in essentie gericht op het versterken van de verbinding tussen denken, voelen en doen. Afhankelijk van de vraagstelling zet ik de meest passende methoden in om beweging te creëren. Dat is natuurlijk maatwerk. Samen bepalen we jouw doelen en de verwachte doorlooptijd. Via gesprek en oefeningen, door te leren in het dagelijks leven, door terugkoppeling en evaluatie maak jij concrete stappen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Meer je zelf zijn, meer zelf-vertrouwen, meer genieten, rust en inspiratie, vriendelijker voor jezelf en jouw omgeving. We gaan dus daadwerkelijk onderweg, soms ook letterlijk door een stuk te gaan wandelen.
In het begeleidingstraject neem jij de volle verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag en keuzes en je voelt je daar goed bij. Je staat open voor persoonlijke ontwikkeling en je wilt het verschil maken. Alleen jij kunt de juiste koers voor jezelf bepalen en behalen, waarbij ik jouw ervaringsgerichte begeleider ben. Jij ont-wikkelt daardoor je eigen wijsheid. Met ont-wikkelen bedoel ik het afpellen van je conditioneringen, waardoor je inzicht verkrijgt in de kern van jouw bewustzijn, EN (belangrijk) daarnaar gaat handelen!
Bekijk het volgende filmpje maar eens voor een eerste indruk van coaching.

Enkele methoden

Ik ben bekend met vele methoden. Daarnaast heb ik een onderzoekende houding. Hierdoor ben ik altijd op zoek naar de voor jou meest passende methode zodat jij inzicht verwerft en kunt ver-zelven. In die zin ben ik juist niet dogmatisch in de keuze van één enkele methode.
Ik wil jou juist helpen vanuit een holistische zienswijze, dat betekent deel van het geheel zijn en daar naar handelen. Oftewel we kijken naar alle aspecten in jouw leven en de unieke plek die jij inneemt in je omgeving.
Mijn filosofie is dat een combinatie van persoon(lijke ontwikkeling), samenwerkings(proces) en (concreet) product tot de meeste bezieling en gezamenlijke resultaten leidt. Met andere woorden betekent dit het verbinden van hoofd, hart, buik en hand vaardigheden. In onderstaand overzicht wordt de holistische zienswijze meer schematisch weergegeven.

Holistische zienswijze

En we maken gebruik van de GROW methode die structuur geeft aan de gesprekken:

  • Goals: harmonie van gedachten-gevoelens-gedrag.
  • Reality: hoe gaat het nu?
  • Opportunities: welke mogelijkheden heb je? Waar sta je voor?
  • Will: jouw diepere motivatie en hier blijvend naar willen handelen! Dat vereist zelfonderzoek. 

Als deze aanpak jou aanspreekt lees dan mijn persoonlijke verhaal
Of neem contact met mij op. Ik ben nieuwsgierig jou te ontmoeten!